Expertise

Ieder begeleidingstraject is op maat. Veronique heeft een diversiteit aan werkwijzen: van gespreksvormen, oefeningen tot testen. Hierbij wordt er gekeken wat het beste werkt en het meeste oplevert in de situatie. Het gaat erom wat werkt op dat moment bij jouw situatie.

We kunnen ons voornemen dat we iets anders gaan doen, maar dat wil nog niet zeggen dat het gebeurt of dat de pijnpunten daarmee zijn opgelost. Voor een echte shift moeten we werken op een diepere laag.

 

Zet je pad uit met Dreambuilding. Om je dromen waar te maken, moet je eerst weten wat je dromen zijn. Ervaar met dreambuildingstechnieken hoe je de weg vrij maakt voor jouw geluk en overvloed.

 

Creëer rust en overzicht met EFT, Emotional Freedom Technique. Wat we tegen onszelf zeggen, hardop of in gedachten, heeft kracht. Als we kritiek hebben op onszelf of vastzitten in angst, kunnen we door middel van EFT rust brengen en weer overzicht krijgen over de situatie. EFT werkt ook op het niveau van het onderbewuste, waardoor we daar ontspanning kunnen brengen. Met affirmaties werken we toe naar de gewenste situatie.

 

Activeer je hulpbronnen met NLP (NeuroLinguistischProgrammeren). Veel patronen die ons belemmeren om geluk en overvloed te creëren, komen uit het onderbewuste. Het goede nieuws is dat we ook onbewuste hulpbronnen hebben. Je hoeft ze alleen maar te activeren.

 

Ervaar verdieping met geweldloze communicatie. De term geweldloze communicatie verwijst naar een manier van communiceren die verdieping, begrip en contact teweeg brengt. ‘Geweldloos’ in de zin van: het tegenovergestelde van het vastzitten in een (wederzijdse cyclus van) verwijten, oordelen en beschuldigingen. Als we ontdekken wat onze diepere behoeften zijn, hoe kunnen we dit uitgangspunt laten zijn voor een vervullende relatie?

 

Maak ruimte voor jezelf met contextuele therapie en familieopstellingen. Een relatie staat nooit op zich. Patronen van de familie zijn vaak terug te vinden in de manier waarop je als partner met elkaar omgaat. Deze patronen kunnen zwaar drukken op een relatie. Door inzicht in deze patronen kan je jezelf bevrijden en nieuwe keuzes maken die levensvreugde brengen.

 

Communiceer op de golflengte van de ander. Soms helpt het als we het grotere plaatje zien. Wat zijn jullie communicatiestijlen? Wat zijn is je persoonlijkheidstypologie? Welke liefdestaal wordt gesproken? Ontdek wat werkt en wat aansluit.

 

Sta stevig op eigen benen met Innerlijk Kind werk. Waar we geraakt worden, kan ook verwonding zichtbaar worden en angst die te maken heeft met het kind in ons. Door middel van Innerlijk kind werk onderzoeken we hoe je terug in je kracht komt.

 

Seksuele energie is levensenergie! Met Healing Tao. Healing Tao is een universeel healing systeem gebaseerd op het Chinese Taoïsme. Het schept balans in de energie van je vitale en seksuele organen. We werken met meditaties die zijn opgebouwd uit visualisatie, klank en beweging. Je schoont je lichaam op en herlaadt het.

Een onderdeel van de Healing Tao is de Healing Love. Er is een samensmelting mogelijk waarbij ieder in de eigen kracht blijft, maar waarbij er een natuurlijke stroming plaats vindt. Een stroming die ontstaat vanuit hartsverbinding. Doordat deze stroming als chi door de kringloop stroomt, ontstaat er een vitaliserend effect.

 

Ontdek en ontwar met de Authentieke Dialoog. De authentieke dialoog is een manier om op te doorvoelen wat er leeft. Soms is het voor jezelf nog niet duidelijk. Deze ontdekkingstocht is een gezamenlijk proces waarin we uit de waan van de dag stappen om op een andere manier te spreken en te luisteren, ook naar wat er niet gezegd wordt.

 

Denk in oplossingen in plaats van problemen met Oplossingsgericht werken. Welke kleine maar concrete stapjes kun je zetten naar het gewenste resultaat? Maak het overzichtelijk en behapbaar.

 

Studies en specialisaties

Veronique is afgestudeerd in de Sociale Wetenschappen: een combinatie van psychologie, communicatie, cultuur en management. Ze is gecertificeerd Innerlijk Kind Therapeut, NLP Master en Facilitator van het Transformatiespel.

Haar kennis en kunde van vitale en seksuele energie heeft Veronique opgedaan in de Healing Tao, tantra en Kundalini Yoga. Zij geeft regelmatig Healing Tao trainingen. Veronique heeft zich bekwaamd in persoonlijkheidstypologieën, zoals MBTI, Enneagram, Quinn, het LAB-profile en Thomas Kilmann. Veronique geeft trainingen in The Art of Happiness.