Aanpak

Intake. Tijdens de intake bespreken we samen wat je vraag is. Daarna bespreken we hoe je begeleidingstraject eruit zou kunnen zien. We maken een inschatting hoeveel sessies je nodig hebt. Je kunt stoppen of verlengen wanneer je wilt.

 

Tot de kern van de zaak. Waar gaat het nu eigenlijk om? We dringen door tot de kern van de zaak.

 

All-round expertise op maat. Ieder begeleidingstraject is op maat. Er zijn geen standaard gesprekken of trajecten. We gebruiken gespreksvormen, oefeningen of testen die het meest opleveren en bij jou passen op dat moment. Bij Expertise lees je een deel van de kennis die ik in de meer dan twintig jaar heb opgedaan. Mijn rugzak is gevuld met allerlei coachingstools, waardoor ik kan aansluiten bij jouw leerstijl. Jij bent het uitgangspunt. Welke traject je ook volgt bij mij, het is altijd op maat.

Mijn aanpak is een mix van tools van bewezen gespreksoefeningen in de relatietcoaching en transformatie oefeningen. Als het ondersteunend is, begeleid ik meditatie oefeningen. De meditaties die ik gebruik is gebaseerd op proefondervindelijke toegepaste kennis die al duizenden jaren oud zijn.

Indien nodig maak ik gebruik van persoonlijkheidstesten. Inzicht in persoonlijkheidsstructuren helpt om naar jezelf te kijken. Het bespreken en herkennen van de resultaten hiervan creëert acceptatie en tegelijkertijd biedt het je een groeipad en ontwikkeling van je hoogste potentie te realiseren. Het geeft ook begrip, inzicht en handvatten hoe je de ander beter kan bereiken.

 

Verdieping en verankering. Als je naar relatiecoaching komt, kom je voor een goede reden. Je wilt een verandering positieve verandering in je situatie. Om deze verandering ook waar te maken, willen we niet alleen goed onderzoek doen naar deze positieve verandering en de vorm ervan, maar ook positieve verandering verankeren in het dagelijks leven, op een manier die werkt voor alle partijen. Het is mijn wens om helende en blijvende veranderingen te begeleiden.

 

Sessie van 2 uur. Om tot een dieper niveau van inzicht en transformatie te komen, werk ik twee uur per sessie. Het is prettig als we de tijd en aandacht hebben om veranderingen ook te verankeren om terugval in oude patronen te voorkomen die niet werken of om wensen, verlangens en keuzes kracht bij te zetten.

 

Out-of-the-box. In de loop van de jaren heb ik geleerd om de essentie van het vraagstuk te benoemen en handvatten te geven waardoor je verder kan. Al snel zie ik verbanden en de verbinding met het grotere geheel. Dit kan je helpen om jouw vraagstuk vanuit andere of meerdere perspectieven te zien. Als je al van alles hebt geprobeerd, dan kan ik je helpen door oefeningen die je out-of-the-box inzichten brengen.